Provoz ŠJ je pouze v pracovní dny, v době od 6:30 do 15:30 hodin.
Školní jídelna zajišťuje stravování dětem mateřské školy, žákům základní školy
(1. – 5. Ročník) a zaměstnancům mateřské školy.
Při přípravě pokrmů se postupuje podle receptů pro školní stravování. Jsou zachovány hygienické předpisy a technologické postupy při vaření.
Pokyny jsou připravovány z čerstvých surovin, nejsou používány náhražkové doplňky.
Jídelní lístek je sestavován s využitím sezonní zeleniny a je dodržována správná skladba ve střídání surovin (brambory, rýže, luštěniny, těstoviny,…).
Při nákupech potravin využívá jídelna akčních slev.
Pitný režim je dodržován - v MŠ jsou nápoje zajištěny po celou dobu pobytu.
Obědy se platí u vedoucí ŠJ v hotovosti o měsíc zpětně, a odhlašují se do 7:30 hodin.
Strávníci jsou zařazováni podle věku do věkových skupin na dobu školního roku.
Strávníci | 3 – 6 let: | strávníci 7 let: |
Přesnídávka | 6 Kč | 7 Kč |
Nápoje | 3 Kč | 3 Kč |
Oběd | 17 Kč | 19 Kč |
Svačina | 6 Kč | 6 Kč |
................ | ............... | |
32 Kč | 35 Kč | |
Žáci | 7 – 10 let | 11 let |
Oběd | 22 Kč | 24 Kč |
Oznamujeme, že stravné i úplatu za školné lze od 1.10.2017 hradit bankovním převodem. Informace vám podá vedoucí školní jídelny nebo ředitelství mateřské školy.
Mateřská škola | Základní škola | |||
Maso | 3 - 6 let | 60 gr | 7 - 10 let | 70 gr |
7 let | 70 gr | 11 let | 80 gr | |
Polévka | 2 dl | 3 dl | ||
Brambory | 180 g | 250 g | ||
Těstoviny | 110 g | 220 g | ||
Rýže | 120 g | 160 g | ||
Knedlíky | 90 g | 160 g | ||
Omáčka | 100 g | 150 g |
Polévka jáhelná se zeleninou
suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
jáhly 200gr, olej 50gr, cibule 100gr, mrkev 100gr, celer 100gr, květák 100gr, petrželová nať, stůl
Jáhly vypereme a spaříme vařící vodou. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a celer a také osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme nakrájený květák, jáhly, sůl a vaříme do měkka. Na konec přidáme nakrájenou petrželovou nať.
Kapustové karbenátky
Suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
Kapusta 1 000gr, uzené nebo vepřové maso 400gr, sůl 20gr, cibule 40gr, česnek 9gr, vejce 3ks, mouka hladká 50gr, strouhanka 200gr, strouhaná houska do směsi 150gr, tuk na smažení 300gr
Očištěnou kapustu rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Kapustu vyjmeme, necháme prochladnout, vymačkáme vodu a nahrubo ji rozemeleme s vařeným masem. Přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, strouhanou housku a vše promícháme.
Ze směsi tvoříme karbenátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
Celerová pomazánka
Suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
Celer 300gr, mrkev 140gr, cibule 60gr, salám tvrdší 100gr, kysaná smetana 200gr, sýr tavený 100gr, pažitka, sůl
Salám a mrkev nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli a sýr, nastrouhaný celer a vše promícháme. Posypeme nasekanou pažitkou.
Obec Pitín
Pitín 18
687 71 Bojkovice
Tel.: +420572641332
E-mail: obec@pitin.cz
Svátek má Dobroslav
Státní svátky a významné dny na dnešek:
Zítra má svátek Norbert