Obec Pitín
Pitín
rozšířené vyhledávání

Provoz školní jídelny

Školní jídelna při MŠ Pitín informuje

Provoz školní jídelny

Provoz ŠJ je pouze v pracovní dny, v době od 6:30 do 15:30 hodin.

Školní jídelna zajišťuje stravování dětem mateřské školy, žákům základní školy
(1. – 5. Ročník) a zaměstnancům mateřské školy.

Při přípravě pokrmů se postupuje podle receptů pro školní stravování. Jsou zachovány hygienické předpisy a technologické postupy při vaření.

Pokyny jsou připravovány z čerstvých surovin, nejsou používány náhražkové doplňky.

Jídelní lístek je sestavován s využitím sezonní zeleniny a je dodržována správná skladba ve střídání surovin (brambory, rýže, luštěniny, těstoviny,…).

Při nákupech potravin využívá jídelna akčních slev.

Pitný režim je dodržován - v MŠ jsou nápoje zajištěny po celou dobu pobytu.

Obědy se platí u vedoucí ŠJ v hotovosti o měsíc zpětně, a odhlašují se do 7:30 hodin.

Cena za stravné:

Strávníci jsou zařazováni podle věku do věkových skupin na dobu školního roku.

Strávníci  3 – 6 let: strávníci 7 let:
Přesnídávka   6 Kč

  7 Kč

Nápoje    3  Kč   3  Kč
Oběd 17 Kč 19 Kč
Svačina   6 Kč     6 Kč  
  ................ ...............
  32 Kč   35 Kč
     
Žáci 7 – 10 let  11 let
Oběd   22 Kč 24 Kč

Oznamujeme, že stravné i úplatu za školné lze od 1.10.2017 hradit bankovním převodem. Informace vám podá vedoucí školní jídelny nebo ředitelství mateřské školy.

Hmotnost jedné porce:

  Mateřská škola Základní škola
Maso 3 - 6 let 60 gr  7 - 10 let 70 gr
  7 let 70 gr 11 let 80 gr
Polévka       2 dl     3 dl
Brambory   180 g   250 g
Těstoviny   110 g   220 g
Rýže   120 g   160 g
Knedlíky     90 g   160 g
Omáčka   100 g   150 g


Polévka jáhelná se zeleninou
suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
jáhly 200gr, olej 50gr, cibule 100gr, mrkev 100gr, celer 100gr, květák 100gr, petrželová nať, stůl

Jáhly vypereme a spaříme vařící vodou. Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a celer a také osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme nakrájený květák, jáhly, sůl a vaříme do měkka. Na konec přidáme nakrájenou petrželovou nať.
 
Kapustové karbenátky
Suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
Kapusta 1 000gr, uzené nebo vepřové maso 400gr, sůl 20gr, cibule 40gr, česnek 9gr, vejce 3ks, mouka hladká 50gr, strouhanka 200gr, strouhaná houska do směsi 150gr, tuk na smažení 300gr

Očištěnou kapustu rozkrájíme na čtvrtky a povaříme v osolené vodě. Kapustu vyjmeme, necháme prochladnout, vymačkáme vodu a nahrubo ji rozemeleme s vařeným masem. Přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, strouhanou housku a vše promícháme.

Ze směsi tvoříme karbenátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
 
Celerová pomazánka
Suroviny na 10 porcí – čistá hmotnost v gr:
Celer 300gr, mrkev 140gr, cibule 60gr, salám tvrdší 100gr, kysaná smetana 200gr, sýr tavený 100gr, pažitka, sůl
Salám a mrkev nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli a sýr, nastrouhaný celer a vše promícháme. Posypeme nasekanou pažitkou.

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Rychlý kontakt

Obec Pitín
Pitín 18
687 71 Bojkovice

Tel.: +420572641332
E-mail: obec@pitin.cz

Svátek

Svátek má Dobroslav

Státní svátky a významné dny na dnešek:

  • Světový den životního prostředí
  • Den rozvoje a vzdělávání dospělých

Zítra má svátek Norbert

Informace od nás

Dostávejte informace z našeho webu prostřednictvím e-mailů
  • 1405První písemná zmínka
  • 905Počet obyvatel
  • 324Metrů nad mořem
  • 2306Hektarů